contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri De Brutar

articol scris de gatestecuherminesial blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 
Reteta am gasit-o aici si ii multumesc din suflet Laurei pentru ea.
Sotul meu le apreciaza foarte mult.
Reteta este simpla , nici nu iti vine sa crezi ca din asa ingrediente simple pot sa iasa astfel de cornuri care sunt foarte, foarte bune .

 

Mod preparare:

Se face maiaua din drojdie , zahar si putina apa calduta ... o lasam sa stea un pic apoi amesetecam cu restul de ingrediente. Framantam bine cu mainile, mixerul sau la masina de paine.
Punem aluatul la odhina intr-un castron uns cu ulei pentru 30 de minute intr-un loc caldut ferit de curenti.


Cand aluatul este crescut il scoatem pa masa de lucru unsa cu ulei . Preincalzim cuptorul la 180 grade. Impartim aluatul in 8 pana la 12 bucati egale din care formam mingiute.



Mingiutele le aplatizam cu palme si le ungem bine cu ulei si le rulam apoi le rasucim si le inodam.




Apoi aplatizam cu sucitorul fiecare bucata de aluat astfel incat sa aiba o latura mai lata si una mai ingusta. Atentie : tinem cont de oridinea in care sa facut prima operatiune ... prima inodata fa fi prima prelucrata in continuare.



Rulam cornurile incepand din parte mai lata spre parte ingusta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu galbenusul batut cu putina apa, sau daca dorim sa le facem de post nu le ungem .



Presaram deasuprea sare grunjoasa, seminte de dovelea, seminte de floarea soarelui, mac , seminte de susan ... sau ce dorim noi .
Se mai lasa 5 minute sa creasca in tava , apoi dam tava la cuptor.
Dupa 20-25 de minute avem cornuri super bune de servit la micul dejun.



Pofta buna!

 

 

Reteta recomandata de gatestecuherminesialex.blogspot.com