contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri De Brutar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 
 
 
 
Mod preparare:
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calduta ( din cantitatea scrisa mai sus) si se amesteca bine. Se cerne faina intr-un vas mai mare, se adauga restul ingrendientelor si drojdia si se framanta un aluat potrivit de moale. Eu am pus fix cantitatile de mai sus si am framantat ( pacat ca nu am robot) pana s-a desprins aluatul de vas. Se lasa acoperit sa dospeasca cam 30 minute. Mie era sa-mi iasa din vas noroc ca am vazut :)).


 


 Ca sa ne fie mai usor impartim aluatul in 2 . Luam o bucata de aluat, o impartim in 12 bucati si pe o planseta unsa cu ulei intindem fiecare bucatica cu varful degetelor, o ungem cu putin ulei , o rulam si o rasucim ( ca si un melc) innodand-o. Sper ca am fost explicita , pun si poza poate va ajuta.


 


Procedam la fel si cu restul de aluat ( cele 11 bucati ramase). Preincalzim cuptorul ( eu l-am pus la 100 grade). Apoi luam prima bucata care am innodat-o si cu ajutorul unui sucitor ( ungeti-l putin cu ulei sa nu se lipeasca aluatul) o intindem in forma de elipsa cu baza de jos mai mare . Rasucim de la baza spre varf si uite-asa rezulta un corn frumos.


 


Punem cornurile intr-o tava mare ( cea de la aragaz) le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu putina apa si le lasam sa creasca inca 10 minute.


 


Bagam tava la cuptor si lasam sa se coaca 20 minute pana se rumenesc frumos cornurile.


 


Le scoatem intr-un vas/cos si le acoperim cu un prosop. Sunt foarte fragede si se desfac foi, foi :). Sper sa le fincercati caci sunt bune - bune, eventual puteti rade deasupra cascaval sau sa presarati diverse seminte.




Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com