contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Fragede Pentru Un Mic Dejun Delicios, By Claudia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ce poate fi mai delicios la micul dejun decat niste cornuri super fragede, proaspete, care ti se topesc in gura, alaturi de un pahar de lapte sau iaurt, unt cu dulceata sau o omleta delicioasa cu bacon? Reteta am vazut-o acum ceva timp la Laura Laurentiu si am vrut sa o incerc, insa nu aveam untura de porc, care e musai, daca vrei sa iti iasa fragede cornurile. Dupa ce am procurat untura de porc (asta fiind aseara, de la mama mea) m-am pus pe treaba. Nu trebuie sa fiti priceputi sau pricepute sa va iasa, credeti-ma. Eu nu am talentul surorii mele, insa pana la urma tot imi iese ceva bun de mancare. Iata care sunt ingredientele: 500-600 grame de faina (eu am folosit Dobrogea 000), 2 lingurite de sare, 2 lingurite de zahar (daca doriti sa va iasa cornurile mai dulci, puneti mai mult zahar), 4 galbenusuri, 25 de grame de drojdie proaspata, 60 de grame de untura de porc, 250 ml de lapte. Ideal e sa va pregatiti totul din timp, in boluri, sa fie toate pe masa de lucru. Faina se amesteca cu sarea. Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichid ( o sa vedeti cum se topeste drojdia in timp ce o amestecati cu zaharul- eu am folosit o furculita). Dupa ce s-a lichefiat, adaugati 4 linguri de lapte cladut si mai amestecati putin. In bolul cu faina faceti o gaura si turnati drojdia, apoi asezati recipientul intr-un loc caldut (daca stati la bloc, puteti sa il puneti pe calorifer, asa cum am facut eu :D) si il lasati acolo circa 10-12 minute, pana cand drojdia se umfla si se pot observa niste basici mici. Asa arata drojdia cand am adaugat-o in faina. Si asa arata dupa cele 10 minute de odihna. Cele patru galbenusuri le amestecati cu laptele cald, iar apoi adaugati si untura, pe care o topiti, insa aveti grija sa nu fie fierbinte, ci doar calda. Untura topita care a fost amestecata cu galbenusurile si laptele Dupa ce au trecut cele 10-12 minute, amestecati totul, pana cand obtineti un aluat nu prea tare, pe care il ungeti cu putin ulei si il lasati in acelasi loc caldut pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat circa 20 de minute. Asa arata aluatul meu, inainte sa-l las sa creasca. V-as fi aratat si cum arata dupa ce a crescut, insa am uitat sa fac poza :D Aluatul se imparte in mai multe mingiute, in cazul meu 5, depinde acum si cat de mari vreti corurile. Fiecare mingiuta se intinde putin cu facaletul, sa obtineti un diametru de aproximativ 20 de cm, iar apoi taiati in patru. Rulati fiecare parte si asezati in tava, care a fost tapetata cu hartie de copt, insa cu varful in interior, sa nu se desfaca cand sunt in cuptor. Dupa ce ati umplut tava, o asezati in acelasi loc caldut si o mai lasati 30-40 de minute, timp in care ele vor creste mari si frumoase :) Inainte sa le bagati in cuptor, care trebui incins inainte la 180 -190 de grade, trebuie sa le ungeti cu galbenus de ou si, dupa preferinte, sa presarati deasupra seminte (mac, susan, etc).

Dupa cum v-am spus, nu trebuie sa fiti "asi" in bucatarie :D Pana la urma nu forma conteaza, ci gustul. Cornurile mele s-au copt in 20 de minute, insa depinde de cuptor, asa ca cel mai bine e sa le scoateti cand se rumenesc. De asemenea, le puteti incerca cu o scobitoare. Daca nu se lipeste aluatul de scobitoare inseamna ca s-au copt. Rezultatul final:

Si cum sunt la mijloc

 

Va doresc pofta buna. Cu drag Claudia (surioara mai mica a lu' Lily)... PS: Eu cornurile le-am copt aseara, pe urma le-am acoperit cu un prosopel, iar de dimineata erau ffff proaspete. Daca le vreti calde, le puteti incalzi la cuptorul cu microunde.

 


Articol recomandat de lily-musat.blogspot.com