contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Pufoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pufoase r?u r?u!
?i cu ajutorul ma?inii de pâine - foarte foarte u?or de f?cut.
Pentru aluat am folosit urm?toarele:

  • 250 ml lapte c?ldu?
  • 40 gr unt topit ?i r?cit
  • 1 linguri?? de sare
  • 3 linguri cu miere
  • 55o gr f?in?
  • 25 gr drojdie proasp?t? (1 cub)
  • 1 ou b?tut

Am f?râmi?at drojdia ?i am amestecat-o bine cu pu?in? miere, cu pu?in? f?in? ?i cu pu?in lapte. Am l?sat s? se activeze drojdia, cam 10 - 15 minute.
Între timp, am pus restul de ingrediente în ma?ina de pâine - cu excep?ia oului. Am turnat ?i maiaua deasupra.
Am pus la programul de fr?mântare ?i dospire (o or? jum?tate).
Asta am ob?inut:
Am întins aluatul în foaie sub?ire ?i cât am putut eu de rotund?. Am t?iat în 16.

Observa?ie: Data viitoare voi împ?r?i aluatul în dou? ?i voi întinde 2 cercuri, fiecare t?indu-l în 8.
Am pus dulcea?? de prune ?i câte un sfert de miez de nuc? în partea mai lat?.
Evident c? iar am vrut s? fie cu muuult? dulcea?? care a curs în tav? la coacere. Dar asta este o meteahn? de care cred c? nu voi sc?pa niciodat? :)).

Am rulat. Am pus în tav?. Am l?sat vreo jum?tate de or? la dospit.
Am uns cu oul b?tut.
Am dat la cuptor la prima treapt? cam 25 de minute.
?i asta a ie?it:

Sursa: aici.

Articol recomandat de http://doisiunsfertlamasa.blogspot.com/2009/11/cornuri-pufoase.html