contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Pufoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 
 De foarte multa vreme cautam o reteta pentru cornuri pufoase. Am incercat multe retete,  pana la urma am gasit varianta potrivita de a face cornuri mari si pufoase, evident, fara prea multa migaleala :)
 
INGREDIENTE pentru 8 cornuri:
 
500 g faina alba
350 ml lapte
50 ml ulei
40 g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
 
Eu am facut aluatul atat manual, cat si la robot, rezultatul e acelasi.
Se cerne faina intr-un vas, se adauga laptele (poate fi rece, dar daca e caldut, aluatul va dospi mai repede), uleiul, sarea, zaharul si drojdia maruntita. Se lucreaza aluatul pana devine elastic, deloc lipicios. Se lasa la dospit intr-o incapere lipsita de curenti si calduta, daca se poate.
 
Cand aluatul si-a marit volumul la dublu, se ia un blat de lucru, se rastoarna aluatul si se imparte in doua parti egale.
 
 Din ambele vom forma cate o bila, care se intinde cu sucitorul. Aceasta se taie in 4 parti egale. Se ia fiecare sfert si se rasuceste incepand de la partea lata.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 180°C, pornind si ventilatia cuptorului daca aveti aceasta functie.
 
Cornurile se aseaza in tava, dupa care le mai lasam la crescut vreo 15 minute.
Cand sunt crescute, se ung cu ou si se presara cu seminte, dupa preferinta.
 
Se dau la cuptor pentru 20 de minute, insa recomand sa le tineti pana cand prind o culoare frumoasa, aurie, dar nu mai mult de 25-28 minute. 


Se lasa la racit, dupa care se consuma cu pofta :)
 
 
Poza aceasta am facut-o a doua zi, tocmai pentru a va demonstra cat de pufoase se pastreaza.
Mai mult de 2 zile la noi nu au rezistat oricum :)
 
 
Va doresc pofta buna!

RozBonBon