contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coronita “socorumli”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
coronita
coronita12 Un nume “???”, dar ma gindesc ca spune tot!
E delicioasa si mai ales daca se foloseste un rom sau aroma de rom de calitate, iese ceva “EXCELENT”!
Aceasta coronita este mai buna la gust a doua sau chiar a treia zi.De aceea este bine sa se prepare blatul cu 1-2 zile inainte sa se serveasca.
INGREDIENTE - BLAT:
- 250g unt/marg.
- 325g zahar de pref. pudra
- 4 oua gr.M
- 100ml lapte
- 50g cacao pt.patiserie
- 375g faina
- 1 pac. praf copt
MOD PREPARARE – BLAT:
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Untul se mixeaza bine, se adaoga zaharul si se mixeaza< pina cind devine totul o crema omogena.In continuare mixind mereu se adaoga ouale pe rind, laptele si amestecul de faina, in prealabil, cernut.
aceasta compozitie se toarna intr-o forma lrotunda sau de tort, in prealabil unsa si infainata.
Totul se introduce in cuptorul preincins la 180°C pt. ca.45-50min.
*Proba cu scobitoarea!*
Dupaa copt blatul se lasa ca 10 min. in forma dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie sa se racesca complet.
Blatul racit bine, se pune intr-o punga de nailon si se pastreaza 1-2 zile pina se insiropeaza si umple.
INGREDENTE SIROP:
- 100 g zahar
- 100 ml rom sau lapte/apa+esenta de rom + 50ml apa
MOD PREPARARE:
Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu romul, laptele/apa+esenta de rom.
Se amesteca pina cind caramelul s-a topt, se adaoga si cele 50ml apa si cu acest sirop se insiropeaza blatul care in prealabiö s-a taiat pe orizontaal in trei felii.
Blatul bine insoropat se umple cu urmatoarea crema.
INGREDIENTE - CREMA:
- 600ml smintina pt. frisca
- 2 –3 fiole de esenta de rom (aici este la preferinta, cit gust de rom se doreste9
- 2 pac. praf. pt.Smintina FIX
- 100-150g zahar de pref. pudra (aici este la preferinta cit de dulce)
MOD PREPARARE – CREMA:
Intr-un recipient se pune praful de Smintina Fix si se mixeaza cu 2-3ls smintina.si esenta de rom pina cind totul este bine omogenizat.
In contiunare se adaoga restul de smintina si se mixeaza pina cind incepe sa spumeze si atunci se adaoga in ploaie si zaharul trptat.
Smintina se amesteca pina nu mai curge si devine batoasa.
Blaturile de coronita se umple cu acesta crema si cu o parte din crema se imbraca coronita.
DECOR:
Ca decor se poate folosi:
- cacao
- cacao si ceva glazura de cicolata
- fulgi de cocolata
- fructe….
De fapt gustul si fantezia fiecaruia este diferita si nu are granite…..

coronita1
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss