contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cosulete Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am stiut cum sa denumesc chestiile astea, aluatul e prea putin interesant, se pot folosi nenumarate variante, eu, de lene, am pus jumatati de lipie, oricum compozitia ne intereseaza, ca le faceti tarte sau mini-pateuri, nu conteaza.

Slide1

Cum spuneam, compozitia se face asa, de preferat intr-un mixer, va spun eu, nu conteaza ca blender sau chopper, puneti urmatoarele (aproape ca am cantarit): branza veche, cu cat e mai veche si mai de oaie/capra, cu atat iese mai misto, daca nu aveti, nu conteaza pana la urma, ca tot iese; cam 250 de grame; iaurt gras, 150g (merge si slab, eu zic varianta mea), smantana grasa, 100g (e hai, 123.8 grame), trei linguri de gris, o lingurita de bicarbonat, un ou mare.

Sa nu va aud ca e nociv bicarbonatul ca bat monitorul cu tastatura.

Compozitia mixata bine se lasa in pace, o sa se faca de la sine, cam in jumatate de ora, o ora, la temperatura camerei, ca o spuma.

E, de aici numai coacem, cum ziceam, eu am pus in lipii, ar da misto si in oji de tarte.

Slide2

Ca timp, sigur stiti ca depinde de cuptor, sa spun ca aproximativ la 120 de grade cam 40 de minute, dar verifica fiecare in functie de capacitatile din dotare.

Trebuie sa devina aurii (se poate verifica din cand in cand cu “dejtul” ca proba de scobitoare nu tine.

Slide3

E, la lumina din bucataria mea nu par aurii, dar sunt. Un schepsis pour la bonne bouche, e sa puneti o feliuta de ceva care merge cu branza sarata, mar, fruct confiat, cum am pus eu, ii da o savoare aparte cosuletului.

Slide4

Cum spuneam, nu am lucrat deloc la aspect, doar la compozitie, asa ca facem cum zice madama aia, Martha Stewart si le zicem ca sunt rustice, prea ca la bloc.

E destul de important dupa ce s-au copt sa nu le scoateti imediat din cuptor ci doar sa lasati usa crapata, pana se racesc incet, desigur ca si aici depinde de cuptor, daca e cu ventilatie au ba, al meu e din ala ieftinache, deci le-am lasat la racorit cu usa crapata.

Si nici nu am uns formele ci le-am pus pe, ma iertati, fund, cate un cubulet de kaizer sa se auto unga.

Sexyunile (inclusiv de la restul pus in forma de briosa). Eu mi-am servit-o mie cu iaurt si cu dulceata de zmeura, restul s-au sexyonat direct din tava si procedurile si tehnologiile se reiau azi, la cererea publicului nu foare larg.

Slide6

Slide5

Daca nu ati inteles nici de data asta cum ies niste pufosenii, sa fiti iubiti (am si cantarit branza aia si acum mi-am dat seama ca nu am toata materia prima ca sa reiau :D)

rororo