contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cosulete Tiramisu Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Astazi chef de scris ;) cat mai este sezonul capsunelor le puteti proba cu incredere, pentru ca sunt deosebit de deliciose, combinatia de capsune si crema de branza este una de vis ♥ !


Ingrediente:
pentru aluat
200 gr. faina
80 gr. unt
50 gr. farin ( e mai indicat sa folositi pudra )
1,2 lingurita sare
1 ou
1 lingurita rasa  praf de copt
pentru crema
3 galbenusuri
60 gr. zahar
60 ml. lapte gras
125 gr. frisca
225 cascaval buko clasic, sau philadelphia
1 lingurita extract de vanilie 1 lingura coniac
capsune si geleu pentru torturi
menta pentru decor
Mod de preparare:
Aluat: 
Faina se cerne si se amesteca cu zaharul farin si sarea, apoi se amesteca cu untul rece pe care il faramitati cu degetele pana ajungeti la consistenta unui aluat cu firimituri, spargeti oul si-l incorporati in aluat, adunati aluatul intr-o bila compacta, dureaza doua minute, il inveliti intr-o folie alimentara si-l pastrati la frigider timp de 30 de minute.
Aluatul racit se intinde pe o suprafata infainata si se decupeaza cu o cana discuri cu diametrul formelor pe care le folositi, le tapetati cu degetele in forma folosita, acoperiti fiecare cosulet format cu o bucata de hartie de copt sau un cos de hartie pentru briosa si puneti peste fiecare cosulet ceva cereale ca sa nu sa se desprinda in timpul coacerii de peretii formei si sa nu faca bule de aer, le coaceti timp de 15~20 minute cuptor preaincalzit la 180 de grade Celsius.


Crema:
Galbenusurile, laptele si zaharul se ingroasa la bain-marie, amestecand in continuu.
Frisca se mixeaza pana se intareste apoi se adauga cascavalul, vanilia si coniacul, amestecati cu mixerul la viteza mica pana omogenizati compozitia apoi adaugati crema fiarta si o incorporati incet cu o spatula ca sa nu pierdeti din fermitatea cremei, doar cat sa se incorporeze.

Asamblare:
Portionati crema cu ajutorul unui pos in fiecare cosulet, apoi acoperiti crema cu felii de capsune si le ungeti cu geleul pentru torturi preparat conform intructiunilor de pe plic :)

Pofta buna my friends :)