contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Cu Castane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O mancare de toamna , aromata si vorba sotului "tulai ce buna ii" :)).

Ingrediente:

  • 1 kg cotlet de porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii sau 150ml bulion
  • 50 ml coniac
  • 250g castane
  • sare, piper, ulei

Taiem cotletul felii pe care le condimentam si le prajim in putin ulei de masline pana se rumensc frumos pe o parte si pe alta. Adaugam morcovii curatati si taiati felii mai groase, ceapa taiata bucati mai mari si usturoiul curatat. Amestecam de cateva ori la foc mare turnam coniacul lasam cateva secunde apoi adaugam 400 ml apa si bulionul. Lasam sa fiarba .( Nu stiu ce-am facut cu primele poze ca nu le gasesc am pus doar cele de la final ).Intre timp coacem castanele in cuptor ( le crestam putin cu cutitul inainte , daca nu va descurcati am reteta aici) si le curatam. Cand carnea este fiarta o scoatem si apoi mixam tot ce-a mai ramas in oala. Gustam sosul si daca e cazul mai adaugam sare si piper. Punem castanele in sos si mai lasam sa fiarba la foc mic ( atentie sa nu se prinda de fundul oalei ) 15 minute.

Punem feliile de carne pe farfurii , apoi sosul cu castane. Ca garnitura merge aproape orice, cartofi piure, natur, mamaliguta , orez.

Reteta este preluata de aici cu modificari.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com