contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Cu Sos Cumberland

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru 4 portii aveti nevoie de: 1 portocala, 1-2 lingurite cu amidon alimentar, 200 grame de gem de afine, 1/2 lingurita cu praf de ghimbir(ghimbir dat pe razatoare), 2lingurite cu mustar iute, sare, piper Cayenne, 4 cotlete de porc, 2linguri cu ulei si piper macinat.

Prima data se spala bine portocala, se sterge cu ajutorul unui prosopel de hartie, se curata coaja, dupa se taie in fasii inguste. Sucul se stoarce, se amesteca cu amidonul alimentar, se amesteca bine gemul de afine cu ghimbirul razuit, mustarul si vinul rosu, apoi se incalzeste, dar se amesteca incontinuu. In tot acest timp gemul se va dizolva. Dupa aceasta, se adauga amidonul alimentar si se sareaza. Se presara piperul Cayenne, se varsa coaja de portocala, iar sosul se mentine caldut.

Cotletele se prajesc cate 6 minte pe fiecare parte, intr-o tigaie, la foc mediu. Se sareaza si se da cu piper. Se asaza pe farfurii, se toarna deasupra sosul aromat, si se serveste.

O portie are 410 kcal, dar pentru Craciun merita :)

Pofta buna si sa aveti sarbatori fericite, luminate de ganduri bune, sa va fie Anul Nou imbelsugat, casa plina de pirteni, masa bogata in merinde si sufletul mare si cald.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com