contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc La Gratar Cu Ciuperci(grilled Pork Chops &sauteed Mushrooms)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


in ciclul mincarurilor rapide,care nu iau mai mult de 10 minute(excluzind asezonarea carnii,desigur) se inscrie si aceasta,echibrata ca si continut caloric,aromata,potrivita oricarui anotimp.noua ne-a placut,mai ales ca vizitasem in dimineata respectiva un castel,cu o bucatarie extrem de frumoasa si atragatoare,utilata cu multe vase din cupru,lucioase forte, cu masa de lucru pe mijloc,cu un semineu la care se gatea pe o tepusa lunga oaia,mielul si purcelul,tepusa invirtita pe principiul gravitational al pendulului,citeva rotiri de manivela angrenind un sistem de roti dintate ce ridicau o greutate de cca 50 kg si asigurau 45 minute de rotire a tepusei.noi am folosit o tigaie grill pentru "porcul" nostru,adaptindu-ne vremurilor si conditiei...:)
ingrediente pentru 4 persoane:
4 cotlete de porc,
2 cutii sau borcane cu ciuperci champignon conservate,
1 lingurita de coriandru risnit,
1 lingurita de oregano,
6 linguri de ulei de masline,
sare,piper proaspat risnit,dupa gust.
cotletele,spalate si zvintate cu prosoape de hirtie se imbalsameaza cu 4 linguri de ulei de masline,1 lingurita de coriandru risnit,sare si piper,dupa preferinte .se prepara seara si a doua zi la prinz sunt gata de pus pe gratarul incins si tinute cca 2-3 minute pe fiecare parte.in acelasi timp,intr-o tigaie incingem uleiul de masline si sotam ciupercile(clatite mai intii de zeama in care erau si scurse),asezonate cu o lingurita de oregano si sare ,piper ,dupa gust,proces care dureaza tot vreo 2 minute.
asezam totul frumos pe farfurie si servim,noi i-am mai adaugat si niste foi de salata cu ridichi,plus un pahar de vin rosu,bineinteles!
enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com