contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Umplut Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ma gandesc ca e potrivita pentru weekend aceasta reteta, plus ca nu e foarte grasa , iar combinatia cotlet - ciuperci mi s-a parut foarte potrivita.
Ingrediente:

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 ceapa
  • 200g ciuperci ( orice tip de ciuperci proaspete sau din conserva)
  • 20 - 30g pesmet
  • ulei , putin unt
  • patrunjel verde
  • piper macinat, sare

Spalam carnea si apoi o stergem cu un prosop de hartie. Facem o incizie adanca de 1,5 - 2 cm , apoi taiem in interior lateral stanga si dreapta ( sper sa va lamuriti din poze), pentru a forma 2 "buzunare" ce urmeaza a fi umplute. Condimentam cu sare si piper.
Ceapa o tocam marunt , la fel si ciupercile ( desi in reteta cred ca scria taiate bucati mai mari ) si le calim in putin ulei. Cand a scazut zeama lasata de ciuperci adaugam sare, piper, pesmetul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa se raceasca putin si umplem cotletul indesand bine amestecul :) apoi il legam nu prea strans.
Punem cotletul (desupra punem o bucatica de unt) intr-o punga pentru gatit, legam punga la capete si facem cateva intepaturi in punga pentru a iesi aburul.
Coacem timp de o ora, apoi taiem folia si mai lasam la cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos cotletul.
Taiem carnea felii de 1 - 1,5 cm grosime si servim alaturi de garnitura si salata.
Eu am facut ca garnitura piure de cartofi si muraturi - ardei umpluti cu varza.
Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com