contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet Si Carnati De Porc In Sos De Vin La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 buc cotlet de porc cu os                                                  
4 carnati proaspeti de casa
o ceapa rosie
o ceapa alba
o capatana usturoi
cca 500 ml vin alb
sare,piper,cimbru,cuisoare
mustar dulce
Mod de preparare:
Cepele se curata de coaja,se spala si se taie felii care se aseaza in tava formand un pat de ceapa . Usturoiul se curata,iar jumatate se taie felii asezandu-se peste ceapa,iar cealalta jumatate se piseaza si se adauga peste friptura.
Cotletele se spala,se sterg ,se infasoara individual in folie de plastic(de impachetat alimentele) si se bat putin pe ambele parti.
Dupa ce le-am batut le ungem cu putin mustar pe ambele parti ,infigem cate 3-4 cuisoare in fiecare bucata de cotlet,se condimenteaza dupa gust dupa care le asezam in tava peste patul format din feliile de ceapa si usturoi,iar carnatii se inteapa din loc in loc cu o scobitoare asezandu-se si ei in tava.Se acopera cu vin si se introduce tava la cuptor.Cand s-a rumenit se intorc si pe cealalta parte,adaugam usturoiul pisat si stropim din cand in cand cu sosul din tava.Cand intoarcem cotletele trebuie sa le intoarcem cu grija sa nu cada ceapa care s-a prins pe partea care a stat direct pe pat...Va avea un efect aparte...

Cine doreste ca sosul sa fie rosu poate adauga putina pasta de tomate,dar sosul oricum prinde o culoare placuta de la ceapa rosie.
La aceasta friptura nu se adauga apa deloc.

Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com