contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Covrigei Cu Ciocolata Si Nuca De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand vine vorba de fursecuri, reteta aceasta e preferata mea! Un munte de placere!

Ingrediente covrigei: 
- 200 gr. ulei de palmier 
- 150 gr. zahar pudra
-  1/2 praf de copt
- 1 ou
- 60 grame iaurt Danone natural
- 575 grame faina.

Ingrediente glazura (decor):
- 3 linguri de apa
- 3 linguri de cacao pudra
- 3 linguri de zahar tos
- 50 grame unt

Mai aveti nevoie de 1 punguta mica de nuca uscata de cocos.

Preparare covrigei:


Amestecati uleiul de palmier cu zaharul pudra si mixati, pana cand cel din urma se dizolva.


Adaugati iaurtul, oul si faina (amestecata in prealabil cu praful de copt). Framantati pana cand se omogenizeaza compozitia. 

Bila de aluat formata se introduce intr-o folie alimentara si se lasa la frigider, pana a doua zi. Atentie! A doua zi, trebuie sa scoateti aluatul din frigider cu 1-2 ore inainte sa incepeti pregatirea covrigeilor. Proaspat scos din frigider, aluatul este tare si trebuie sa stea la temperatura camerei.


Nu trebuie decat sa puneti aluatul in cuva masinii de tocat si sa formati covrigeii. Dintr-un bastonas de 6-7 cm formam un covrigel. Daca nu aveti masina de tocat prevazuta cu acest disc, puteti intinde aluatul si taia cu dispozitivul pentru saratele bastonase.

Puneti covrigeii in tava neunsa. Nu se vor lipi, pentru ca au deja destula grasime.
Se introduc la cuptorul, preincalzit la 175 de grade, pe gratarul din mijloc, pentru circa 12-15 minute.
Preparare glazura:
Puneti intr-o cratita apa, cacao si zahar si amestecati cu o lingura, la foc mic, pana cand se dizolva. Se opreste focul, se da cratita de pe aragaz si se adauga untul, amestecand pana cand se topeste complet. Se lasa la racit.
Covrigeii se baga jumatate in glazura de ciocolata apoi se dau prin nuca de cocos. Se pastreaza foarte bine la frigider, chiar si 7-8 zile. De ce sa cumparam fursecuri cu mii de E-uri, cand ne putem face acasa.
Pofta buna! Rezultatul este incredibil!!!