contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Covrigei De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

100 g unt
100 g zahar brun
1 ou
225 g faina
2 linguri cacao neagra

Pentru decor-optional:
ciocolata topita la baine-marie

PREPARARE:

Pentru inceput mixam untul cu zaharul, apoi adaugam pe rand oul si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia de fiecare data, apoi integram faina.

Punem aluatul in frigider pentru 30 minute. Dupa acest interval luam aluatul si rupem bucatele din ele. Incercam sa facem snururi de lungime aproximativ egala, pe care le impletim, asa cum am scrie litera “B”. Punem covrigeii in tava, pe hartia de copt si ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 8-10 minute.

Ii lasam sa se raceasca in tava.

Optional, topim cicolata la baine-marie si scufundam covrigeii in ciocolata, apoi ii lasam sa pe un gratar pana se intareste ciocolata. Eu asa i-as fi facut daca nu dispareau din peisaj prea repede.

Ii putem desena cu cateva dungulite de ciocolata sau presaram doar zahar pudra. Asta in fuctie de rabdarea fiecaruia, mai ales a celor mici, care dau tarcoale pe langa cuptor. In poza am pus ce am a scapat… Si pentru ca am adus vorba de copii, cu siguranta acestia se vor distra sa faca covrigeii. Nu ezitati sa ii lasati sa se joace in bucatarie, ar fi pacat…

Sa aveti pofta si distratie placuta la pregatit covrigei!

Share on FacebookShare on Facebook