contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Covrigei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
2 oua

250 gr margarina

200 gr unt (sau untura)

150 gr smantana

250 gr branza
sarata
100 ml lapte

25 gr drojdie proaspata
1 lingurita sare

faina cat cuprinde
pentru uns deasupra:

1 ou

mac

PREPARARE:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se freaca untul cu margarina si o parte din faina apoi se adauga laptele cu drojdia, ouale, smantana, branza rasa si sarea. Se framanta adaugand faina necesara pentru a obtine un aluat potrivit. Se lasa apoi sa se odihneasca cca. 30 de minute. Cu un facalet se intinde aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se decupeaza covrigeii cu forma speciala. Se aseaza apoi in tava pe hartie de copt si se ung cu oul batut apoi se presara deasupra cu sare si dupa preferinte, cu mac, chimen sau cascaval ras........etc.
POFTA BUNA!