contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Covrigi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Raman la titlul asta, ca e cel mai vag, iar covrigii pot fi de multe feluri. Covrigii astia de-mi plac mie cel mai mult ii luam de Billa intr-o vreme, apoi n-au mai fost. De cand cu painea acasa, nu mai prea cumpar mare lucru de la magazine. Apropos, m-am uitat pe o eticheta de la bavarezii de la Kaufland si erau sigur peste 10 ingrediente la aluat, ce urat. Si pana la urma m-am pus sa-mi fac si covrigi, asa, de pofta, si mi-am dat seama ca nu-i nu stiu ce mare chestie. Covrigii vietii mele is astia de se fierb in apa cu bicarbonat, ca, de fapt, asta era baiu', mi se parea prea mare efortul sa-i mai si opar, etc. Desigur, a fost o iluzie, merge repede toata treaba si rezulta ceva infernal de fain. Eu testez de obicei cu aluaturile, dar va zic cum i-am facut azi, foarte simplu: am folosit 500 g de faina de 550, 300 g de apa, 4 g drojdie uscata (intra si cat zic aia pe plic, eu prefer mai putina, aluatul sta mai mult la dospit, nu-l grabesc ) si o lg-ta de sare. Pentru umplere, se ia cate o fasie de aluat, se aplatizeaza usor, se pune umplutura pe mijloc si se acopera cu laturile libere, se sigileaza dupa fiecare, apoi se ruleaza (adaptare de la metoda de formare a baghetelor). Pe astia de azi i-am umplut cu mozzarella si masline, cu gem si cu un amestec de nuca de cocos, zahar brut si unt. La faza cu oparirea, eu pun cam o lingura de bicarbonat la un l de apa in momentul in care incepe sa clocoteasca, merge pus si mai mult, cu cat e mai mult se simte mai tare aroma aia specifica. Nu am incercat pana acuma sa-i pensulez si cu ou, am fost multumita de crusta asta asa cum e. Daca mai fac si maine, ca mai am ceva umplutura cu cocos si e pacat, poate vin si cu ceva poze din timpul facerii, sa fie mai explicit procesu'. Orice covrig de la orice colt e cauciuc fata de astia. Plus ca eu, o ciudata fiind, nu dau un leu pe un covrig cand ma costa in medie 3 lei kilu' de faina. Asta e, mi-i fac cu mana mea.