contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cowboy De Târgu Ocna

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

- Dii, boală! Diiiiii, boaaaaaalăăăă!!!

Copilăria preșcolară și o mare parte a vacanțelor de vară de până la terminarea liceului mi le-am petrecut la bunica din micuțul orășel (nu e pleonasm, da?) moldovenesc Târgu Ocna.

Casa era la poalele dealului și toți vecinii de pe stradă, în afară de noi, aveau vaci. Seara, stăteam ore întregi atârnat pe gard și priveam cum se preling alene Joienele de la păscut. Tare mi-aș fi dorit să mân și eu una pe uliță, ca un mini-cowboy dolofan de la Moldova.

Dorința mi-a fost împlinită de Dănuț Botez, cel mai șmecher puști de pe stradă. În schimbul unor lame de gumă sau pătrățele de ciocolată, istețul târgu-ocnean “mi-a dat voie” să-i mân văcuța acasă în fiecare seară.

Și uite așa am ajuns eu țanțos la coada vacii, făcând să răsune liniștita străduță de ale mele “Diiiii, boaaaaalăăăă!!!” în timp Dănuț aka Tom Sawyer își râdea pe ascuns în pumni.

Atât de tare îmi plăcea să mân vaca încât într-o seară, după ce prinsesm bine șpilul trebii, am făcut un ocol pentru a-mi rafina tehnica. Se pare că ocolul a fost cam mare, pentru că la un moment dat m-am pomenit cu o mână în ceafă. “Măăă, de ce mi-ai furat vaca, măăă?” a urlat Botez senior pe când se pregătea să-mi înnoade țurloaiele. M-am dezvinovățit pe repede înainte, până să primesc o scatoalcă, spunându-i toată povestea. Așa că scatoalca a ajuns pe spinarea bietului Dănuț.

Rețeta de azi confirmă bovinofilia mea. Am gătit fripturica de vită după tehnica sear-roasting, favorita marilor bucătari și i-am pus alături niște ciuperci de pădure în sos de vin. Pe care l-am și băut… în amintirea vremurilor când cowboy-am pe plaiuri modovinești.

Articol recomandat de reteteistete.wordpress.com