contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Cu Nuca Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:
2.45min (complexitate ridicata)
Ingrediente:
Aluat pentru 2 cozonaci: 1kg faina 4 oua 50g drojdie 250ml lapte 2 cani ulei 6 linguri zahar un praf de sare razatura de lamaie esenta de rom Pentru umplutura: ciocolata miez de nuca
Mod de preparare: Faina bine cernuta se pune intr-un lighean.In mijlocul ei se face un cuib in care se pune un praf de sare si cele 4 oua.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul. Dupa ce acestea s-au topit(zaharul si drojdia),se adauga in ligheanul cu faina,peste oua. Toate acestea se amesteca foarte,foarte bine, adaugand treptat ulei.Se mai adauga esenta si razatura de lamaie si se continua procedeul de framantat. Aluatul se framanta pana cand acesta incepe sa faca ¨basicute¨.Se acopera si se tine la caldura cca 2 ore ca sa creasca. Dupa ce aluatul nostru a crescut bine,se imparte in patru,fiecare parte se intinde cu mana,se pune umplutura(ciocolata si miezul de nuca),se ruleaza si se impleteste cozonacul format din 2 suluri.Se aseaza in forma si se mai lasa la dospit 15 min. Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor.

Sursa:gustos.ro

Articol recomandat de ebucatar.blogspot.com