contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




500g faina cernuta
150g zahar
250ml lapte caldut
4 galbenusuri
80 ml ulei + o lingura mare margarina topita
o drojdie 25g
un praf de sare
esente de vanilie, rom, coaja sau zeama de lamaie..etc
un galbenus pt uns


pt umplutura : aproximativ 200g nuca macinata amestecata cu 8-10 linguri zahar, un plic zahar vanilat, esenta de rom, 2 lingurite scortisoara si 100g stafide.


drojdia se dizolva in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina .se lasa 10 minute.
 aruncam toate in MP cu drojdia la urma si programati masina pe programul de framantat.
dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2 .
intindem fiecare bucata pe masa infainata si o taiem in 2 pe lung. fiecare parte se presara cu nuca si se ruleaza strans. se impletesc cele 2 rulade, se pun in tava si se cresteaza cu un cutit cu varf ascutit.se procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat.
se lasa la crescut 30 de minute, se ung cu galbenus de ou si se coc.
pt a ramane coaja moale cand il scoateti din cuptor acoperiti cozonacul cu un prosop curat inmuiat in apa rece si strors, lasati cozonacul asa pana se raceste. la nevoie repetati.


Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com