contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Iepuras

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cozonacul “iepuras” va fi apreciat de copii pentru forma lui haioasa, dar si pentru faptul ca ei au un cozonac special, al lor…

INGREDIENTE:

600 g faina
150 ml lapte
100 g unt topit
25 g drojdie
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua + 1 galbenus
1 praf sare
1 lingura suc de lamaie
coaja la o portocala

Pentru topping:
6 linguri zahar pudra
4 linguri suc de portocale

PREPARARE:

Pentru prepararea aluatului procedam pas cu pas ca in reteta cozonacului cu nuca:

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min.

In acest timp separam ouale, punem restul de lapte la incalzit si frecam galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema. Punem maiaua in faina si amestecam. Turnam laptele peste faina, apoi galbenusurile, amestecand si omogenizand compozitia dupa fiecare ingredient.

Adaugam zeama de lamaie, coaja de portocale, esenta de vanilie si amestecam. Batem si albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Incorporam albusul batut spuma. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Presarm putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu). Impartim aluatul in 6 parti egale (putem cantari pentru a face o impartire exacta). Pe o planseta unsa cu putin ulei sau unt topit rulam bucatile de aluat cu ajutorul palmei, astfel incat sa ne iasa un rulou cu diametrul de 2-2.5cm. Din fiecare rulou taiem o bucatica pe care o vom modela la randul ei ca o bila (codita iepurasului).

Impletim ruloul de 2 ori, lasand o gaura pentru codita. Aranjam “urechile” iepurasului ascutind putin capetele ruloului. Punem cozonaceii pe hartie de copt si ii coacem in cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 minute. Cat timp se coc cozonaceii amestecam zaharul pudra cu sucul de portocale, Adaugam zahar sau suc, astfel incat sa optinem o pasta nu foarte groasa, pe care o intindem cu o pensula pe cozonacii fierbinti.

Ii lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi pot fi serviti.

Pofta buna!

Sursa pentru modelarea acestui iepuras este aici.

Share on FacebookShare on Facebook