contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Pufos, Cu Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




 

 

Ingrediente:

pentru 3 cozonaci
1 kg faina
50 g drojdie
400 g  zahar
500 ml lapte
100 ml ulei
6 oua
coaja de la o lamaie
1 l-ta rom
3-4 buc de rahat
2 lg cacao
nuca macinata
vanilie
1 praf de sare

Mod de preparare:

Se cerne faina de 2-3 ori.
Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.
Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de  lapte, caldut.
Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.
Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.
Intre timp, amestecam nuca cu albusurile  batute spuma,  cu 50 g zahar ,  2 lg cacao si romul.

Se portioneaza aluatul in 3 parti egale.
Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.
Au iesit extraordinar de pufosi, fara bataie de 30 minute, pana-ti ies ochii din cap :))
Cred ca secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura). Parerea mea!




 







 

 

  





 





 

 

 




Articol recomandat de femeieinaintedetoate.blogspot.com