contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Tip Panettone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am inspirat dupa o reteta de pe net, dar am dublat cantitatile.
Reteta este aici - http://www.lalena.ro/1106-reteta-Cozonac-ItalianPanettone.html
Ingrediente
 Lapte - 150 ml -  cald
 Drojdie - 50 g
  Faina alba 750 g
Oua  - 6 buc
+ 2 albusuri pentru glazura
Unt  - 170  g
Zahar  - 120 g
+60g zahar pudra pentru glazura
Sare
  Esenta de vanilie
  Fructe uscate - eu am pus stafide macerate in rom, merisoare, fructe confiate verzi si coji de portocale fierte in sirop de zahar, taiate marunt
Migdale /nuci - 100 g
  Fulgi de migdale
  - pt glazura -
Amidon alimentar  - 2 linguri
Preparare>
- facem maiaua:
- Amestecam laptele cald, drojdia si 70g de faina ;i lasam sa creasca 45 de minute, pina creste de 3 ori.
Framantarea:
- Punem untul moale, sarea, vanilia si 60g zahar si le batem cu mixerul.
Apoi, pe rind, adaugam:
- 2 oua batute  + 200 g faina -se da iar la mixer;
 - inca 2 oua batute separat  + 200 g faina -apoi la mixer;
 - inca 2 oua batute  + 200 g faina -se da iar la mixer;
Deci in 3 etape am amestecat untul si ouale si faina, peste acestea punem si maiua.
Se bate totul cu spiralele de la mixer.
- Adaugam fructele uscate, bucati de rahat sau jeleu, foarte mici, coaja de lamie.
- Acoperim totul cu o folie si lasam sa creasca 2 ore .
P eplanseta presarat cu faina framantam aluatul 2-3 minute;  va fi moale si putin lipicios.
Punem aluatul in tava  si il lasam sa mai creasca 2 ore, acoperit cu folie de plastic.
Glazura:
- migdalele  macinate, 50g zahar pudra, 2 albusuri crude si 2 linguri de amidon. Amestecati bine si o turnati peste cozonac, apoi presarati zahar brun sau fulgi de migdale.Se poate unge si cu ou, se poate presara mac sau nuca.
Se coace cam 40-45 minute.
Se scoate din tava dupa 30 de minute.