contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonaci Mititei Cu Rahat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este pentru prima oara cand fac cozonaci :) dar mi-a placut foarte mult cum au iesit, asa ca vor mai fi refacute. Deoarece imi doream sa fie ceva mai inedite, le-am imaginat sub o alta forma , sau mai bine zis, marime, adica. . . .mititele. Asa ca le-am facut de marimea unor muffins-uri, forma care ma incanta foarte mult. Sunt foarte simpatice, si cred ca ar avea mare trecere si la copilasi :)
INGREDIENTE: 
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri de oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja de portocale sau ce aroma doriti
  • rahat sau alte umpluturi ( nuca, mac, ciocolata etc.)
Ideal este ca aluatul sa fie facut de mana, insa, eu cum eram intr-o mica mare criza de timp, m-am ajutat de un prieten de nadejde, adica aparatul de facut paine :).
Se amesteca aproximativ 100 ml lapte incalzit usor cu drojdia faramitata si cu zaharul si se lasa pentru aproximativ 5-8 minute, pana cand drojdia intra in " actiune" , adica face spume :)
Se introduce in cuva masinii laptele, cele doua galbenusuri de oua si 50 ml de ulei. Deasupra se pune faina, sarea si coaja de portocale. Se termina cu laptele amestecat cu drojdie.
Se porneste aparatul, pe programul de dospire. Cand aluatul este deja format, se adauga cate putin ulei, din 3 in 3 minute, pana cand se epuizeaza restul de ulei ce a ramas.
Dupa terminarea programului, se scoate aluatul pe o masa de lucru si se imparte in 24 de bucatele. 
Se ia fiecare bucatica si se intinde usor, pana cand prinde o forma lunguiata, de aproximativ 5 cm latime si 12-15 cm lungime.  
Se unge cu ulei si se aseaza de-a lungul aluatul rahat sau ce umplutura preferati.

 
Se ruleaza 


 
si se inconjoara sub forma de colacel. 


Se aseaza in formele de muffin unse cu ulei in prealabil, dupa care se mai lasa pentru aproximativ  30 de minute sa mai creasca putin.
 
Se ung cu un galbenus amestecat cu putin lapte si se presara deasupra zahar.
Se dau la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute la foc domol.
Se scot din tava si se aseaza pe un gratar pentru a se raci.
Si iata-le , dragalasele :)
Pofta buna!










RozBonBon