contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crackers Fragezi Cu Mei Si Quinoa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Millet and quinoa crackers

De o buna bucata de vreme tot pregatesc biscuti sarati (crackers) in casa insa pana sa incerc aceasta reteta nu am nimerit niciunii care sa fie fragezi si usor de rontait. Anais e mare amatoare de chestii sarate, pe care insa i le ofer nu ca snacks ci in cadrul meselor. Insa zilele trecute am mancat niste crackers deosebit de gustosi si fragezi. Miha, datorita tie fac de cateva zile incontinuu acesti deliciosi biscuiti si nu ne mai saturam de ei!

Nu am primit o reteta exacta asa ca am incercat eu sa ghicesc cantitatile. Si cred ca le-am cam nimerit deoarece gustul crackersilor mei e aidoma cu al celor gustati la Miha. Contin mei si quinoa care le dau fragezeala, fulgi de drojdie – care le da usoara aroma de branza si chimen, care ajuta la digestie. Asta pe langa un bogat aport de fibre din faina integrala, B-uri, fier si calciu. Si pe langa, gustul delicios!

IMG_3594

Crackers fragezi cu mei si quinoa

  • 1/2 cana mei macinat  (sa aiba granulatia ceva mai fina decat faina de malai)
  • 1/2 cana quinoa macinata fin
  • 1 cana faina integrala (poate fi grau, secara, alac, ovaz, kamut etc)
  • 2 linguri fulgi de drojdie (NU drojdie normala, acest tip de drojdie este una inactiva)
  • 1 lingurita rasa de sare de Himalya
  • 1 lingura faina de susan (susan macinat)
  • 1 lingura seminte de chimen (sau susan, mac, dovleac etc)

  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1/2 cana apa plata
  1. Meiul si quinoa (nemacinate!) se spala intr-o sita, sub jet de apa rece, timp de 2-3 minute. Apoi se pun pe o hartie de copt, se niveleaza si se lasa la uscat. Acest lucru impiedica biscuitii sa aiba un gust amar. DUpa uscare se macina in robot/blender.
  2. Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol incapator. Se adauga apa si uleiul si se framanta pentru a se obtine un aluat mai tare, dar usor faramicios. Daca este prea uscat mai adaugati ulei. Daca e prea moale mai adaugati 1 lingura de faina.
  3. Intindeti coca intre doua foi de copt, cu ajutorul sucitorului. Grosimea biscuitilor trebuie sa fie de aproximativ 4-5 milimetri, deci mai grosuti. Taiati biscuitii in forma dorita.
  4. Coaceti-i pe o tava tapetata cu foaie de copt la 180 grade (foc potrivit) pentru 25-30 minute sau pana cand sunt rumeni.
  5. Pastrati-i intr-o cutie inchisa la loc racoros timp de 2 saptamani.