contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crap Sarbesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Raspunzand provocarii lansate de Mihaela, continuate de Furnicuta si apoi de Alison am ales sa gatesc reteta lui Nicolae Olexiuc Colea de crap sarbesc. Nu gatesc foarte des peste si cand o fac il gatesc de obicei pane sau pe gratar, dar aceasta reteta, desi ocupa ceva mai mult timp, mi s-a parut ca merita toate stradaniile.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
1 crap novac de 2 kg
150 ml ulei
jumatate de kg de ceapa
1 kg cartofi
5 ardei grasi
50 g bulion
150 ml vin
cimbru, boia, sare, patrunjel verde.
Dupa ce m-am chinuit sa curat pestele si bucataria de solzi am taiat frumos dihania in medalioane, le-am sarat si le-am prajit pana s-au rumenit usor in ulei incins. In acelasi ulei am prajit si cartofii taiati cuburi apoi ardeii taiati felii. Ceapa am tocat-o julienne si am inabusit-o impreuna cu bulionul, vinul, cimbrul si boiaua de ardei.Nu am prajit ingredientele foarte tare. A fost suficient sa se rumeneasca si sa se inmoaie putin.
Intr-un vas termorezistent am asezat cartofii, ardeii, pestele si deasupra sosul de ceapa si l-am pus la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 45 de minute. Am servit presarat cu patrunjelul verde tocat.