contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creier Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acuma cred ca v-ati dat seama ca ne plac organele.Nu le gatesc des ,dar am invatat sa le gatesc de la mama,care adora creierul.In afara de creier macelaresc,in orice alta varianta il gatiti  (la fel ca maduvioarele de altfel)se fierbe in prealabil in apa cu sare si otet,ca sa piarda din gustul de fosfolipida si sa fie usor manevrabil.Nu e asa complicat cat pare !
INGREDIENTE :
-1 kg creier de porc
-aprox 1/2 l apa .cat sa acopere creierul
-20 ml otet
-1 lg sare
-2-3 oua,depinde de marime
-faina
-pesmet
-sare
-piper din belsug
MOD DE PREPARARE :
-se fierbe apa,se adauga otetul si sarea ,apoi se adauga creierul.Lichidul trebuie sa-l acopere.Daca e nevoie adaugati apa fiarta si otet,corespunzator.Se fierbe creierul de porc timp de 5 minute,cel de vaca sau maduvioarele 10 minute.
-se scurge si se lasa la racit
-apoi se procedeaza ca si cu ori pane.se da creierul,cu grija prin faina,oul amestecat cu sare si piper,si pesmet
-se prajeste in uleiul bine incins (fara sa fumege)
-se serveste cald,stropit cu zeama de lamaie si piper,alaturi de piure de cartofi si/sau salata
-noi l-am mancat alaturi de o salata simpla de rucola cu ceapa, rosii si felii de lamaie.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com