contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creier Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



...de data asta a cedat si Cipi (care detesta creierul, limba, urechile de porc...si alte "porcarii" :P).
E chiar bun, asa ca va rog mult nu-l ocoliti ;)
Avem nevoie de:
- 500 g. creier porc/vita
- 1 ceapa
- cateva boabe de piper
- sare
- 1, 2 morcovi
- 1 foaie de dafin (optional)
- apa pentru fiert
- ulei pentru prajit
- faina, pesmet pentru tavalit :P
- oua, vreo 2 :))
Deci, treaba sta cam asa: se spala in mai multe ape creierul; se lasa in apa rece pentru cca. 10-15 minute, dupa care se curata de firisoarele rosii si eventualele membrane.
Se fierbe in apa cu sare (nu multa), ceapa, morcov, boabe de piper si dafin. La foc mic :)
Dupa ce s-a racit, se da prin faina (fiecare bucata), ou batut si pesmet. Se prajeste in ulei incins (2, 3 minute pe fiecare parte)
Se scot bucatile pe un platou si se presara cu verdeata tocata.
Creierul pane se mananca fierbinte cu salata de rosii...sau cu ce va pica bine :P


P.S. Puteti face si in felul urmator: fiecare bucata de creier se trece prin faina, ou batut si cascaval ras amestecat cu pesmet (mai mult cascaval decat pesmet :P). La fel de gustos!!!

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com