contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema Cu Ananas Si Gelatina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta pentru Crema de ananas cu gelatina

Reteta Blat  :

- 3 oua mari,
- 50 g faina,
- 20 g nuci macinate,
- 75 g zahar,
- 15 ml rom.

Reteta crema :
- 4 oua mari,
- 200 g zahar,
- 200 ml suc de ananas sau sirop de la compotul de ananas,
- 12 foi sau 35 g granule de gelatina,
- o lingura rom (15 ml),
- 500 g frisca, un plic cu zahar vanilat,
- 200 ml sirop sau suc de ananas pentru stropit hiatul (în cazul cînd se aranjeaza cu hiat).

P e n tru ornat :
- 250 g frisca,
- un albus mare,
- 500 g zahar,
- 2 foi sau 6 g granule de gelatina,
- 40 ml apa,
- un plic cu zahar vanilat.

Blatul se prepara ca orice compozitie de tort  si se coace în foaie subtire de cea 3cm, într-o cratita de 21/2 — 3 1 sau tava de cea 26/40 cm în care se va putea aranja si cu crema, sau se procura din comert; în ambele variante, se aranjeaza cu crema dupa una din variantele aratate la „Crema de vanilie cu gelatina I“.
Intr-un cazanel de 3 l se pun gelatina si siropul sau sucul de ananas si se lasa cea o ora, pîna cînd gelatina se înmoaie si absoarbe tot siropul. în acest timp, se bate spuma frisca rece de la congelator (v. „Frisca“), cu mixerul sau cu telul în forma de para. Daca frisca a fost procurata gata batuta, se tine în frigider, pîna cînd va fi nevoie de ea.

Albusurile pentru crema se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc din nou, ca o zapada si se lasa deoparte, în bucatarie. Blatul de tort se stropeste bine cu siropul; claca sînt doua blaturi mai mici, siropul se completeaza cu apa, zahar si 30 ml rom, ca sa rezulte o cantitate de cea 300 ml.

Daca în loc de suc s-a folosit compot de ananas, atunci fructele se împart peste blatul siropat (blaturi), în cazul cînd se aranjeaza în cerc de hîrtie (ca sa fie blatul la baza); în caz ca se aranjeaza în cratita, fructele se pun peste crema si, deasupra lor, se asaza blatul siropat (acesta va fi dedesubt, cînd se va rasturna spe platou).


Cînd toate sînt pregatite pîna în acest stadiu, peste gelatina se adauga galbenusurile; cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita (v. „Creme cu sau fara gelatina“) si compozitia se bate cu telul, 5—-6 minute, pîna cînd se topeste gelatina si se leaga siropul cu galbenusurile, ca un sodou, însistînd pe fundul cazanelului, ca sa nu se coaguleze galbenusul.

Dupa aceea, cazanelul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca în compozitie, pîna cînd aceasta ajunge la temperatura degetului; apoi, se adauga spuma de albus si frisca, cum s-a aratat la „Crema de vanilie cu gelatina I.”
Se pregateste frisca pentru ornat (v. „Frisca cu gelatina pentru ornat“) si, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat la capat, se modeleaza dîre ondulate din centrul cremei pîna jos, la baza. Se pot pune 500 g frisca pentru ornat, dublînd si celelalte cantitati, mai ales daca se pregatesc doua torturi.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net