contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema Cu Iaurt Si Gelatina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta Crema cu iaurt si gelatina

- 250 g iaurt proaspat,
- 150—200 g zahar tos,
- o lamîie mare,
- 3 albusuri,
- o lingurita cu vîrf gem din coji de portocale,
- un plic cu zahar vanilat,
- 1 1/2 kg frisca,
- 9 foi sau 27 g granule de gelatina,
- 50 g zahar pudra

Intr-un lighenas de 2—3 l, gelatina se înmoaie în iaurt, cca o ora. Frisca rece de la congelator se bate spuma, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat (v. „Frisca“) si apoi se pastreaza la frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si 30 ml zeama de lamîie, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc bine si se lasa în bucatarie.

Lighenasul cu gelatina, iaurtul, coaja rasa de lamîie si gemul din coji de portocale se asaza pe un vas cu apa calda (nu clocotita); se amesteca cu lingura, 2 – 3 minute, pîna cînd se topeste gelatina, apoi, lighenasul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca în compozitie, pîna cînd aceasta ajunge la temperatura degetului.
Dupa aceea, se pune o lingura cu vîrf din spuma de albus, se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura, de 5—6 ori, se adauga toata spuma si se amesteca cu gelatina, tot prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, dar nu prea mult, ca sa nu se lase spuma.
Se desarta peste toate frisca rece, adunînd-o cu lopatica de pe lighenas si se amesteca cu telul, usor, prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, de 8—10 ori, ca sa se omogenizeze toata compozitia. Se obtine o crema consistenta care se desarta, imediat, într-o cratita de 2 1, unsa cu putin unt.

 

Dupa ce s-a tinut în frigider 2—3 ore, crema se rastoarna pe un platou, cum s-a aratat la „Crema de vanilie cu gelatina I” si se orneaza cu fructe din compot sau dulceata, sau cu frisca. Este o crema acrisoara, racoritoare.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net