contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema Cu Suc De Fructe Si Gelatina, Fara Ou

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta pentru Crema cu suc de fructe si gelatina, fara ou

- 250 ml suc de fructe {mere, cirese, visine, zmeura, portocale, ananas etc.),
- 200—250 g zahar,
- 500 g frisca,
- 9 foi sau 27 g granule de gelatina.

Intr-un cazanel, gelatina se înmoaie, o ora, în sucul de iructe rece, pîna cînd îl absoarbe în întregime. Frisca rece de la congelator, cu cristale de gheata în ea, se bate spuma (v. „Frisca“) si, apoi, se introduce în frigider. Dupa ce gelatina s-a înmuiat suficient, cazanelul se asaza pe un vas cu apa fierbinte; se amesteca 2—3 minute, pîna cînd gelatina se topeste bine.

Apoi, cazanelul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca în compozitie, pîna cînd aceasta ajunge la temperatura degetului. Se adauga o lingura cu vîrf de frisca (scoasa din frigider numai cu 10 minute înainte) si se amesteca cu lingura, usor, prin rasturnare, pîna la fundul cazanelului, ca sa se uniformizeze compozitia si sa se evite granularea gelatinei în contact cu frisca rece.

Fiind în cantitate mica, frisca nu influenteaza gelatina care nu este prea rece. Se adauga restul de frisca (se curata toata de pe vas cu lopatica din plastic) si se amesteca odata cu gelatina, prin rasturnare, cu telul sau cu lingura (daca este putina), pîna la fundul cazanelului, ca sa se omogenizeze.

Pe masura ce se amesteca, compozitia devine tot mai consistenta, daca frisca este rece; de aceea, se amesteca numai cît este necesar (de 8 —10 ori). Crema se desarta într-o forma de ltya 1 si se lasa la frigider 2—3 ore. Dupa ce s-a închegat, crema se rastoarna pe un platou (v. „Crema de vanilie cu gelatina I“) si se orneaza deasupra cu fructe crude sau din compot si, facultativ, cu frisca.

 

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net