contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Alune De Padure Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Raw chocolate-hazelnut cream

Aveam in camara de ceva vreme niste alune de padure in coaja. Si mai aveam doua bucati de avocado asa ca am zis sa le folosesc intr-un desert. Ei bine am imbinat aceste doua fructe delicioase, am adaugat cateva ingrediente aromate si a rezultat crema de fata. Initial vroiam sa-i zic “Nutella cruda” insa aroma si textura e diferita si nu am vrut sa va induc in eroare.

Crema este una onctuoasa, cu iz de alune de padure si ciocolata, matasoasa si consistenta. Merge perfect ca umplutura pentru clatite, pe toast, ca sos pentru fructe sau ca si crema de tort. Si e mai mult decat un simplu desert. Este un aliment sanatos, fara unt, oua sau zahar, indicat atat celor mici cat si celor mari.

Raw hazelnuts

Si uite cum am aflat eu in minunata zi de azi ca 100 de alune de padure insumeaza 100 grame :)) Ca doar a trebuit sa sparg fiecare aluna… Oricum e bine, am mai invatat cate ceva, mi-am exersat puterea si satisfacut pofta de dulce. Si cum va ziceam… merge perfect ca si crema de “tort ad-hoc”, facut in fix 5 minute, cu blat din caju, nuca de cocos si miere si ornat cu fructe de padure. Ohhh,yum!

Tort "ad-hoc" cu crema de alune si ciocolata

Crema de alune de padure cu ciocolata

  • 100g alune de padure crude
  • 2 bucati avocado bine coapte
  • 5-6 lg cacao
  • 3 lg unt de cacao topit
  • sirop de agave/miere dupa gust
  • cateva linguri de apa pentru subtiere
  1. Alunele de padure se mixeaza in robot pana devin unt. Avocado se curata de coaja si sambure si pulpa se scobeste.
  2. Se pune untul de alune in robot, pulpa de avocado, cacao, untul topit, 2-3 lg apa si sirop de agave dupa gust. Se mixeaza pana rezulta o crema onctuoasa, omogena, nu foarte tare. Potriviti, in functie de gusturi, cu cacao sau sirop de agave, apa. Eu am preferat o crema mai groasa si nu foarte dulce.
  3. Pastrati crema la frigider pentru o saptamana.

Si iata o parte din micul dejun de azi, partea dulce mai bine zis. A doua zi tortul devine mai bun!

mic dejun dulce


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com