contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Cafea Cu Gelatina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta pentru Crema de cafea cu gelatina

Toate cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sînt iden tice ca si la „Crema de vanilie cu gelatina I laptele înlocuindu-se cu esenta de cafea.
Esenta de cafea se prepara din: o lingura cu vîrf de cafea naturala si o lingura cu vîrf de cicoare sau numai cu 2 linguri cu vîrf de cicoare.

Cafeaua si cicoarea se fierb în 300 ml apa, cea 10 minute; se lasa 30 minute, ca sa se aseze, apoi se filtreaza prin tifon dublu, cu un strat subtire de vata pe el, asezat pe o strecuratoare. Se cîntareste 200 ml esenta si, cînd este complet rece, se înmoaie gelatina în ea.

Gelatina se poate înmuia în 200 ml apa rece; pentru aroma, se adauga 50 g nescafe, numai dupa ce s-a topit gelatina si s-a îngrosat sodoul, adica imediat dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi, în rest, se continua ca si pentru crema de vanilie cu gelatina I.

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net