contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta pentru Crema de cafea

Ingrediente pentru Crema de cafea


-
4 galbenusuri sau 2 oua întregi,
- 140 g zahar,
- 200 g unt,
- 4 linguri esenta de cafea pentru galbenusuri (2 linguri pentru oua întregi) sau apa în loc de esenta de cafea si 50 g nescafe (care da un gust excelent cremei), o lingura rom, un pachetel cu zahar vanilat.

Prepararea cremei

Pentru esenta de cafea, se fierb o lingura cu vîrf de calea naturala macinata si o lingura cu vîrf de cicoare (care da gust si o cu oare mal pronuntata) în 150 ml apa, 5—6 minute. Se lasa sa se aseze 10 minute, apoi se filtreaza prin tifon, asezat pe o strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra. Se masoara 4—8 linguri cu esenta pentru galbenusuri si 2 linguri (30 ml) pentru oua întregi.

In caz ca se foloseste nescafe, se pun 4 linguri cu apa pentru 4 galbenusuri si 2 linguri cu apa pentru ouale întregi cu care se bate compozitia pe aburi; cafeaua se adauga imediat, dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi. Untul se adauga cum s-a aratat în reteta precedenta sau la „Crema universala de vanilie“.

 

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net