contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Castane Cu Gelatina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta crema de castane cu gelatina

- Un borcan de 400 g piure de castane,
- 1/2 kg frisca,
- 3 albusuri,
- 150 g zahar tos,
- 30 ml rom,
- 9—10 foi sau 27—30 g granule de gelatina,
- 200 ml lapte,
- un plic cu zahar vanilat.

Intr-un cazanel de 2- 3 1, gelatina se înmoaie în laptele rece, cea o ora, pîna cînd îl absoarbe complet. Frisca rece de la congelator se bate spuma si, apoi, se introduce în frigider neîndulcitâ, deoarece piureul de castane este dulce. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc din nou, ca o zapada si se lasa la o parte, în bucatarie.

Cazanelul cu gelatina se asaza pe un vas cu apa fierbinte; se amesteca 2—3 minute, ipîna cînd gelatina se topeste bine, apoi se ia la o parte si se adauga, imediat, piureul de castane cu care se amesteca, ca sa se omogenizeze. Cînd piureul a ajuns la temperatura degetului (nici cald, nici rece), se adauga albusurile batute spuma si se amesteca cu telul, usor, prin rasturnare, de 6—7 ori.

Deasupra se pune toata frisca rece de la frigider si se .amesteca cu telul în continuare, prin rasturnare, de 7—8 ori, pîna la fundul cazanelului, ca sa se omogenizeze compozitia cu gelatina.
Crema se aranjeaza dupa una din variantele aratate la „Crema de vanilie cu gelatina I“. Facultativ, se orneaza cu frisca.

 

Retete asemanatoare


Articol recomandat de retete-prajituri.net