contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Ficat De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...desi mai am pe blog o varianta de pateu de ficat ( tot de pui), m-am gandit ca v-ar prinde bine si varianta asta, mai light (aici ficateii sint fierti, nu prajiti :P) pe care am folosit-o cu succes la ouale de Paste de anul asta :)
Ingrediente:
- 500 g. ficatei de pasare
- 200 g. unt
- 2-3 linguri coniac
- 1 ceapa
- 1 foaie dafin
- sare, piper, nucsoara
Spalati si curatati ficateii si puneti-i la fiert, cu apa cat sa-i acopere, cu ceapa taiata in patru si foaia de dafin:

Spumati des pana cand apa e limpede:

Dupa circa 15-20 de minute, cand sint complet patrunsi, scurgeti-i intr-o sita si pastrati o canita de zeama:

Treceti ficateii prin masina de tocat si apoi frecati-i cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei:

Adaugati sare, piper, nucsoara si coniac:

Adaugati, putin cate putin, din zeama pastrata; daca este cazul, pentru ca pasta sa nu fie prea tare, mai adaugati cateva linguri de zeama:

Amestecati bine si dati la rece. Serviti sub forma de tartine, cu paine prajita...sau ca umplutura (mai deosebita) pentru ouale de Paste :)

P.S. Puteti adauga si galbenusuri fierte si date prin razatoare, precum si o lingura mare de smantana.
Eu pentru ca am folosit-o la ouale umplute de Pasti, am amestecat-o cu maioneza facuta in casa, in care am adaugat putina smantana si iaurt.

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com