contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Macadamia Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Raw macadamia-chocolate cream

Ador nucile macadamia. Si ador cioc0lata. Si ador untul de cocos. Le ador si separat insa impreuna creaza ceva divin! Am pornit de la o crema de macadamia bio din comert, care insa contine lapte praf, si am adaptat-o la cerintele dietei mele vegane. Inca nu am atins perfectiunea insa crema rezultata este foarte gustoasa si satioasa. Cu o lingurita iti potolesti pofta de dulce.

macad2

Ati putea crede ca toate aceste bunatati la un loc sunt crima curata pentru talie insa va inselati. In ciuda faptului ca sunt cele mai bogate nuci in grasimi mononesaturate (86%), nucile macadamia reduc colesterolul. Sunt insa si bogate in calorii insa asa cum spuneam nu sarim calul mancand acest desert in prostie. E oricum foarte concentrat. Insa aceste nuci pretioase devin cu adevarat rele pentru corp atunci cand sunt prajite si uleiul din ele isi pierde proprietatile curative. Amintiti-va mereu ceea ce spunea Hipocrate cu privire la hrana: ea sa fie medicamentul nostru, aici ascunzandu-se si moderatia si echilibrul alimentar. Orice aliment, chiar daca este sanatos, poate produce efecte adverse atunci cand este consumat peste masura. Deci, cu chibzuinta inainte, da? : )

Raw macadamia-chocolate cream

Crema de macadamia cu ciocolata

  • 200 g nuci macadamia crude, inmuiate peste noapte in apa rece si apoi scurse
  • 3/4 cana unt de cocos topit
  • 4 lg cacao/carob
  • 1/2 cana lapte praf de cocos sau lapte proaspat de cocos
  • 1/2 cana apa plata
  • 4 lg zahar Rapadura/Sucanat (zahar brun de trestie obtinut prin evaporarea sucului de trestie)
  • 1 praf de sare de Himalaya

Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana la omogenizare. Se consuma ca atare sau acompaniata de fructe proaspete.

macad