contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Vanilie - De Post (2)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

1-1/4 cana (120g) faina de mei (Foxtail millet / Setaria italica)
3 cani apa (600ml)
1/2 sau 1 cana sirop de artar (sau agave) 
un praf de sare
esenta de vanilie

Intr-o oala se amesteca intai faina cu apa, se toarna si siropul. Totul se pune pe foc potrivit si se tine, amestecand usor, pana ce totul incepe sa se lege. Se face focul mai mic si se fierbe, amestecand, aproximativ 15 min. Se adauga sarea, se amesteca. Se rastoarna crema intr-un castron care se pune in alt castron cu gheata. Se amesteca in crema cu telul pana cand aceasta se raceste. Se adauga esenta de vanilie.
Se pastreaza la frigider intr-un vas acoperit.
Se poate servi si asa simpla sau garnisita cu fructe sau poate folosi ca umplutura la diverse deserturi.