contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Zahar Ars

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este de departe un desert preferat. Imi aduc aminte ca si matusa mea ma rasfata adesea cu acest dulce. Saptamana trecuta, cum am fost in vizita la parinti, m-am bucurat de o portie destul de mare de crema de zahar ars. Aceasta este reteta mamei mele. Cantitatile sunt duble… asa ca pentru 8-10 persoane.

Ai nevoie de:

- 2.5 l lapte de vaca;

- 14 oua;

- 22 linguri de zahar;

- 2 pliculete zahar vanilat;

- un praf de sare.

Pui laptele la fiert. Dupa ce s-a fiert, il lasi sa se raceasca. Intr-o cratita mai mare, pui 10 linguri de zahar la topit. Amesteci incet pana se topeste uniform si capata culoarea maro. Dupa ce s-a topit, il intinzi cu grija pe peretii cratitei si il lasi sa se intareasca.

Zahar caramelizat

Intre timp, amesteci restul de zahar cu ouale, zaharul vanilat si praful de sare. Dupa ce s-a topit zaharul adaugi laptele racit. Compozitia astfel rezultata o pui in cratita cu zaharul ars si o dai la cuptorul preincalzit pana se coace – aproximativ 40 de minute. In mod normal, cratita cu crema se pune la cuptor intr-un vas mai mare cu apa, insa mama mea sare peste acest procedeu.

Crema de zahar ars

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit. Se serveste rece.

Pofta buna!


Articol recomandat de anamariatrimbitas.ro