contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   Sunt lucruri care ne trezesc amintiri: arome, gusturi, culori, figuri indepartate sau mai stiu eu ce altceva...
Fiecare ne asociem diverse momente din viata cu unul sau altul din aceste lucruri. Bucuria sarbatorilor are miros de cozonac proaspat copt si este suficient sa te gandesti si toate aromele copilariei iti inunda sufletul.
   Crema de zahar ars este alt dulce cu care multi dintre noi am crescut si de care ne aducem aminte cu placere. Fiind o reteta usoara si rapida o fac ori de cate ori imi amintesc de ea si de fiecare data o savuram cu mare placere...
                Ingrediente:
                          -6oua,
                          -250 g zahar,
                          -1 l lapte,
                          -3-4 pliculete zahar vanilat,
                Preparare:
     Intr-o cratita  de 2 l  se pune  la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4  linguri) sau daca va place sa fie mai colorata crema puteti pune zahar in plus, asa cum am facut eu, pentru ca imi place ca gustul  de caramel sa fie pregnant. Se inclina cratita ca zaharul sa se toapeasca uniform si cand a capatat o culoare frumoasa, aramie se inchide focul si se tapeteaza peretii vasului cu zaharul ars, adica se distribuie uniform prin rasturnare pe peretii acestuia. Atentie insa la maini !
    In timp ce se raceste caramelul, frecam cu ajutorul mixerului ouale, zaharul tos si cel vanilat pana devine cremos si apoi se dilueaza cu laptele. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se da la cuptorul pe care l-am incalzit deja.
    Daca vasul are peretii josi, cca10 cm crema va fi gata in 30-40 min. Daca vasul este mai inalt trebuie sa lasati ceva mai mult cam 10 min in plus.
 Aspectul final al cremei de zahar ars trebuie sa fie legat, ca o budinca, iar de jur imprejur sa aiba siropul rezultat din topirea  caramelului de pe peretii vasului si lichidul din crema.
  Crema de zahar ars se serveste dupa ce s-a tinut cateva ore la frigider.
               Pofta buna!

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com