contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cremes Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La multi ani tuturor Floriilor!
Azi fiind Duminica Floriilor mi-am propus sa fac un dulce usor si aromat. Nu mi-a fost foarte greu sa ma decid, deoarece aveam toate ingredientele necesare si si pofta de rigoare.

 INGREDIENTE:
  • 250 g aluat de foietaj 
  • 200 ml lapte
  • 3 oua plus un ou pentru uns patratelele de foietaj
  • 2 linguri de faina sau amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 250 ml frisca naturala
  • 2 linguri zahar pudra
  • capsuni
Aluatul de foietaj se decongeleaza. Se taie in patrate de aproximativ 12x12 cm. 
Pentru a crea peretii patratelor, se va decupa un cadru de aproximativ 1 cm.

 Patratele se ung cu un ou batut amestecat cu o lingura de lapte, dupa care se suprapun, adica un patrat plus un cadru.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 12 minute pe programul cu ventilatie.

 Pentru crema, se separa albusurile de galbenusuri. Cele 3 galbenusuri se amesteca cu faina si putin lapte, fara a se forma cocoloase. 

 Laptele se da la incalzit cu zaharul si cu miezul batonului de vanilie. Se poate folosi si aroma de vanilie sau zahar vanilinat.
 Cand zaharul e topit, se poate adauga si amestecul de galbenus, amestecand mereu, pe foc domol, pana cand se ingroasa.
Se lasa la racit, dupa care se amesteca usor cu albusul batut spuma.

 Asamblarea este foarte usoara:
se ia un patratel de foietaj si se aplatizeaza centrul daca este prea balonat

 Se umple cu crema din abundenta
 Se adauga frisca facuta din smantana pentru frisca si zahar pudra
 Si se orneaza cu capsunele frumusele :)

 Va doresc o duminica frumoasa!

RozBonBon