contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cresterea Ratei Metabolismului

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Putini dintre noi stiu ca, rata metabolismului, adica capacitatea cu care organismul arde grasimile, poate fi crescuta. De ce acest detaliu ar trebui sa ne atraga atentia? Pentru ca un metabolism scazut, inseamna un metabolism care asimileaza mai usor grasimile, asta in genere se traduce printr-o tendinta mai mare a respectivei persoane de a asimila nutrientii din hrana, chiar daca nu se poate vorbi de un aport caloric ridicat. Cu alte cuvinte, persoana respectiva prezinta riscul de a se ingrasa foarte usor.

Disciplina alimentara, primul pas in cresterea ratei metabolismului

Stabilirea unui orar al meselor constituie, poate, cel mai important pas pe care o persoana il poate face in cresterea ratei metabolismului, lucru care aduce dupa sine arderea depozitelor de grasimi, stocate in organism.

Astfel, servirea celor 3 mese (micul dejun, pranzul, cina),dar si 2 gustari pe zi, dupa un orar bine stabilit, in functie de serviciu, dar si alte activitati zilnice, se poate creste rata metabolismului, scazand in acelasi timp riscul de a lua in greutate foarte usor.

A servi micul dejun nu inseamna a te ingrasa. Este gresit daca o persoana sare peste micul dejun, crezand astfel ca nu se va ingrasa. Procedand asa, de fapt, creste riscul luarii in greutate. Ce ironie, nu? Si-atunci, servind zi de zi un mic dejun sanatos, combinand cu inteligenta alimente proaspete, sanatoase, fara a sari peste gustarea de dimineata, imediat dupa prima masa, servind o masa consistenta la pranz, gustarea de dupa-amiaza si cina, metabolismul creste si astfel scad sansele ca persoana respectiva sa se ingrase. Pe de alta parte, daca se procedeaza invers, mesele sunt sarite, nu se serveste micul dejun, eventual, se serveste o singura masa pe zi, aceea foarte bogata, cresc considerabil sansele de a lua in greutate. Motivul? Metabolismul este pur si simplu dat peste cap. De aceea, servirea cinei tarziu, dupa ora 20.00, dar si gustarile servite inainte de culcare, foarte tarziu in noapte, cresc sansele de a lua in greutate, tocmai pentru ca nu se mai realizeaza digestia, organismul intra in repaus si orice gustare, fie ea cat de mica, se asimileaza. Iata de ce, daca se doreste mentinerea ingreutate pe termen lung sau slabirea in greutate, trebuie facute unele schimbari in alimentatie. Prima dintai este servirea meselor dupa un orar, care nu trebuie sa se schimbe si, care, cu timpul, va duce la cresterea ratei metabolismului.

Ceaiul verde, un panaceu

Desi s-a vorbit foarte mult de proprietatile acestuia, parca tot nu s-a discutat suficient. Se stie ca ajuta in scaderea in greutate, ca reduce colesterolul, riscul de cancer, vitaminizeaza organismul, ce-ar mai fi de adaugat? Ca ajuta in cresterea ratei metabolismului, acesta ajuta practic in scaderea in greutate. Iata de ce, multe persoane apeleaza la “comoara aceasta a poporului asiatic”. Nu o data am auzit de vedete care au slabit band ceai verde, intr-adevar ajuta.

Fara a parasi domeniul, ceaiul alb este si el recunoscut pentru capacitatea sa de a creste rata metabolismului.


Filed under: Slabire sanatoasa Tagged: rata metabolismului, rata metabolismului bazal, slabire 10 kg, slabire abdomen, slabire cu apa, slabire forum, slabire picioare, slabire prin acupunctura, slabire rapida, slabire rapida si mentinerea greutatii, slabire sanatoasa


Articol recomandat de madalina-stama.net