contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creveti Cu Pilaf De Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Nu de mult timp am vazut creveti pe blogul lui MONONOKE. Cum nu mai facusem de mult, mi s-a facut pofta. Cu prima ocazie am luat 0.500 g, de creveti de la supermarket si am facut doua feluri de mancare, din care unul este acesta.

Ingrediente:
* 600g creveti decorticati prefierti
* 200 g orez cu bob lung        * 50 g unt
* 600 ml supa de pui         * marar
* sare          * piper

 

 

Sos de lamaie
* 50 g unt        * zeama de la o lamaie
* 2 galbenusuri       * 1 lingura amidon
* 3-4 lg de supa       * 1 lg mustar

Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert in supa de pui. Dupa ce acesta a fiert si a absorbit toata supa, se adauga 50g unt si se mai lasa 4-5 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit.

Separat se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline, se pun crevetii si se prajesc la foc iute, cam 4-5 minute pe fiecare fata. Se scot apoi crevetii intr-un castron. In zeama ramasa se pregateste sosul de lamaie. Se mai adauga 50 g unt, galbenusurile diluate cu supa si o lingura de mustar. Se amesteca totul. Se adauga apoi si amidonul si la urma zeama de lamaie. Se mai da un clocot, cat sa se ingroase si sa aiba totusi o consistenta fluida. Pe un platou se aseaza orezul, crevetii fierbinti, peste orez sosul de lamaie si se orneaza cu marar. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com