contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creveti Cu Sos Picant De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de Costel Clipescu si de mine pentru restaurantul “Casa cu Tei” din Craiova.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute + marinare
Timp de gatit: 40 minute

Ingrediente:
36 creveti Black Tiger, intregi
sare
piper negru, proaspat macinat
6 catei de usturoi, rasi
4 linguri de ulei de masline extra virgin
4 linguri de vin alb
1 lingura de suc de lamaie
200 g rosii tocate, din cutie
2 linguri de passata
2 foi de dafin
1-2 lingurite de zahar
1/2 lingurita de oregano uscat
1 ceapa medie, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1/2 – 1 lingurita de fulgi de ardei iute
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

Instructiuni:
Se marineaza mai intai crevetii. Se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu 2 linguri de ulei de masline, usturoi ras, sare si piper. Se adauga crevetii intregi (eu le tund doar mustatile, caci nu-mi place sa le vad rupte prin tigaie sau farfurie), se amesteca si s elasa la marinat 2-3 ore, in frigider.

Intre timp se prepara sosul de rosii. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare, la foc mic. Se adauga ceapa, se sareaza si se pipereaza, apoi s egateste 5 minute la foc mic, pana ce s eface translucida. Se adauga usturoiul si se continua 1 minut, pana ce incepe sa miroasa puternic.

Se adauga rosiile tocate, passata, vinul, zahar, oregano si dafin. Se amesteca si se gateste sosul 30 de minute, sau pana ce se ingroasa. Se scot frunzele de dafin si se arunca. Se proceseaza mixtura cu un blender de mana, direct in tigaie, ca sa se obtine un sos relativ gros si omogen.

Se adauga crevetii in acest sos si se fierb 5 minute, pana ce sunt facuti. Daca sosul se ingroasa prea tare, se adauga putina apa, vin sau fond.
Se gusta sosul si se asezoneaza cu sare, zahar si fulgi de ardei iute. Se servesc crevetii stropiti cu sos si presarati cu patrunjel tocat. Ca garnitura as sugera orez, paste sau cartofi prajiti.

Pin It