contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creveti Picanti, Supa De Cod, Quiche Lorraine Si Stavrid La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sosul de rosii era deja facut in felul urmator: am incalzit trei linguri de ulei de masline, in care am calit multi catei de usturoi zdrobiti cu sare. Am adaugat o ceapa taiata marunt si am lasat-o pana ce-a devenit sticloasa, am stins cu vin alb sec si am completat cu o conserva de rosii de 500 de grame, plus oregano, busuioc, piper.
N-a ramas decat sa trag crevetii in tigaie, sa pun sare, piper, sa sting cu vin, apoi sa adaug sos de rosii si ardei iute uscat dupa dorinta,
sa fierb pastele de orez si azuki
si sa devorez.
Supa de cod e adaptare dintr-o carte care se cheama "Fish Dishes", reteta originala fiind "Smoked Cod Chowder".
Am calit in unt o ceapa tocata, o tulpina de telina taiata-n felii subtiri si, dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat rondele de morcov.
Ciupercile nu erau deloc in reteta originala, insa mi-am zis ca rau nu putea sa fie, ceea ce s-a si demonstrat. Le-am calit si pe ele putin,
am adaugat vreo doi cartofi taiati cuburi, cam un litru de apa fiarta, sare si piper. "Bring to the boil, then reduce the heat and simmer for 10 minutes or until the vegetables are tender", dupa care introducem in actiune si codul (la mine au fost cateva bucatele, zic ca tot dupa gust e cel mai bine) si-l lasam si pe el tot zece minute.
Dupa ce-a fiert pestele, turnam cam 300 ml de lapte sau cat dorim (sau poate nu dorim deloc) si supa mai sta pe foc doar cat sa potrivim de sare si piper.
Desigur ca e bun de tot.
Intre toate acvaticele astea, era cazul sa apara si o urma de porc, asa, de gust:
Aluatul, pe l-am prezentat mai demult,
a stat la frigider o jumatate de ora,
timp in care am batut trei oua intregi, 25 cl de smantana, nucsoara, sare si piper si am calit cele 250 g de sunculita taraneasca mai sus infatisate.
Intindem aluatul si-l intepam usor,
asezam in pagina porcusorul calit si emmental dupa dorinta,
turnam peste ele amestecul de oua, smantana etc., plus inca ceva emmental, daca mai vrem,
si dam la cuptor, de unde-l scoatem asa dupa vreo 25 de minute, la 200 de grade.
A fost foarte bun.
Stavridul la cuptor a fost si el executat cu unele modificari dupa aceasta reteta,
condimentandu-se, prin urmare, pestii cu sare, piper, putin cimbru si mult usturoi verde,
asezandu-se in vas termorezistent uns dimpreuna cu rondelele de ardei gras, totul picurat cu ulei de masline, lasat la cuptor un sfert de ora.
Il extragem, depunem cateva rosii uscate pe bucatile de peste, udam din belsug cu vin alb sec si mai lasam la cuptor zece minute.
Asa e intreg,
asa e desfacut si curatat de oase. Bunisor.