contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creveti Teriyaki

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Deja v-ati obisnuit ce “retete” complicate fac. Mai pun inca una, de inspiratie … de inspiratie.

In primul rand va spun ca reteta e o bascalie voalata, nu conteaza la adresa cui, sa nu avem vorbe la proces.

Asadar am fost in Tailanda undeva intre canicula si muson, le-am prins pe ambele, va spun asta sa nu uitati. In al doilea rand m-am deplasat la Mega sa iau creveti din aia buni, congelati, tot atata costa. In al treilea rand am fost in Tailanda si am mirosit musonii, muflonii sau bufonii.

Si, ca sa nu ma spetesc, am luat si un sos teriyaki.

Am lasat crevetii la marinat in sos (eu voiam sa ii pregatesc soacrei dar a preferat sarmale cu crupe).

As fi dorit sa devin un talent in fotografie, sa citesc cum se infige laleaua in branza la reglaj optim, dar mi-am amintit de copilarie, aia in care faceam poze cu FED2 si mi le si developam, iaca nu avui chef asa ca pot sa va spun ca am pus la fiert pastele. Neartistic. Info util, daca luati paste din astea (sunt bune) e cam chin sa rupeti din ele, trebuie fierte toate odata. Sau jumatate din toate.

Afara bezna, in casa bezna, in cap si mai bezna, adica, daca nu va duce mintea (ca in cazul meu) sa scoateti intestinul si coaja de pe creveti INAINTE de marinare, asta e. Intr-un final am reusit si iaca ce am obtinut, creveti cu maglavais (v-am spus ca am fost in …? cred ca da) si pastele fierte si clatite cu apa rece sa nu se faca maioneza.

Din acest moment, ca la emisiunea aia, aveti fix 30 de secunde pentru a fi masa gata. Nu seamana cu crevetii din Tailanda, dar sunt buni doar asa, marinati, trasi la foc iute in ce va pica la indemana si amestecati cu pastele.

Ii pregatisem pentru soacra mea, dar nu am apucat sa ii pun pe masa, ca ne-am dat la beri. Soacra mea e super, a fost pe toate continentele si ma gandeam sa ii fac un fusion.

Soacra mea lucreaza la asociatia P.A.V.E.L. si ajuta copiii bolnavi de cancer. Aia multi pe care nu ii afiseaza lumea pe bloguri.

I-au placut sarmalele cu pasat in loc de …

Ca o informatie utila, o portie nu costa mai mult decat o friptura la gratar, asa ca reality show e cel cu portioarele noastre, pozate neartistic. Morcovul are o logica in expozeu, unii umbla, ca stiti toti filmul cu white man can’t jump, zici ca ar avea un morcov in cur.

In incheierea acestei minunate retete va comunic doar ca nu au ramas nemancati, am facut niste platouri cu gingiumingiu, am combinat baclavale cu inghetata, am scos putintele sarmale (nu din zgarcenie dar ziceau ca nu le e foame) si am facut salata de vinete care a ramas o frumoasa amintire.

Acestea ziind fise si cu speranta ca puteti percepe totul ca un pamflet (stiu ca unii nu pot, na, trebuie sa fim diferiti, noi astia mai prosti mai facem si misto), va urez rororo.