contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crispy Chicken Bucket

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asadar.

Slide7

Ideea am furat-o de la Alina, cu galetusa, ca mi-a placut cum se comporta in pozitia de benoclat la TV, cat despre pui, treaba a stat asa.

Am condimentat bucatile si le-am lasat nitel in pace (ce bucati au fost, va zic eu mai incolo).

Slide2

Leam pus intr-un zipbag (ziplock, ma rog, punga cu fermoar) si le-am agitat prin putina faina. Avantajul pungilor astora e ca se inchid ermetic si poti face ca un balon asa, se zbuciuma si se acopera bine bucatile de pui.

Slide3

Le-am dat apoi prin ou si prin pesmet pus in aceeasi punga. Pesmet condimentat cum vreti voi, vad ca des lumea amesteca la plici condimente, eu azi mi-am luat la superoferta pe care v-o voi arata, pudra de lemongrass, asa ca am pus respectiva, praf de usturoi, cayenne, coriandru, sare, piper normal.

Slide4

Am readus in mediul pungicol bucatile si le-am acoperit bine cu pesmetul condimentat (panko nu e in distributie). Apoi le-am prajit dupa metoda deja binecunoscuta de cititori, in ulei aproape rece, lasat sa se incalzeasca treptat, oricum, la temperatura mica totul si cu calm.

Intre timp sa va arat ce bucati erau, le-am furat Casandrei, azi in goana dupa pensule care a trecut si prin Lidl, mi-am verificat centura neagra la cumparaciuni. Si o mai am, totul, 30 de lei. Salamul ala sau ce o fi e tot pentru ea (ca sa isi ia pastila ii bag in cate ceva de genul ala, tine mult si folosesc putin). Spatele de pui, dupa ce caera ieftin, l-am prins si la reducere, asa ca am furat si eu trei bucati sa imi fac cheful cu pui crocant. Cred ca toata portioaia iese sub doi lei. In poza sunt si pensulele pe care, fireste, tot la librarie de cartier le-am gasit si la pret foarte bun.

Slide5

Cat despre bucatile alea, cum v-am mai spus, cum m-a invatat japul, chiar nu absorb ulei, asa ca le scurg pe sita si apoi le pun pe hartie, lasa foarte putin, stie el de ce face cel mai bun tonkatsu (glumesc, japonezul cu smecheria l-am vazut la TV acum niste multi ani).

Slide6

Cat despre garnitura, lene sos, chef de cartofi, dar nu de oricare, din aia facuti de Nea Nae, care a bucatarit pe vremuri la localul care parca e strict secret aflat la Rapsodia Romana in subsol, inchis inca de pe vremea la care activam eu in zona, deci de prin 93, ma mir ca nu a pus nimeni ochii pe locul ala, dar sa ne oprim aici din amintiri din copilarie.

Slide1

ps: pe mine ma iertati daca scriu abrupt si mai scriu pe langa, corectez ulterior, inca sunt la pariuri cu compul nesimtit, daca si cand decedeaza mortal.

Deci metoda si combinatia de arome din aceasta nesanatoasa mancare, bestiala. Eu si Casi atata am avut de zis, ca o sa capete si ea niste oscioare, ca astea de la spate nu dauneaza grav si niciun caine nu e mai fericit decat atunci cand are un os de ros.

rororo