contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crochete Din Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Avind ceva orez ramas de la alta garnitura am zis sa-l prepar sub forma de crochete.Spre surprinderea noastra, s-au dovedit a fii f. bune!
Ceea ce este bine de retinut, cel mai potrivit orez pentru Crochete este cel lipicios care se foloseste si la prepararea de Suschi.
Eu am preparat cu orez Paraboiled,deoarece este preferatul sortiment al familiei mele.
Dar Crochetele de orez la aceasta masa au fost doar garnitura linga pulpe de pui preparate dupa acesta reteta GAINA WIENEZA si salata verde .
Eu le-am facut mai mult ochiometric, deoarece cum am scris mai sus, mi-a ramas ceva orez deja pregatit de la alta garnitura.
Reteta o am dintr-o carte,“DAS GOLDENE KOCHBUCH”, care am primit-o de la Primaria orasului in care locuiesc , cind m-am castorit.
INGREDIENTE:
- 200g orez
- 20g unt
- 50g cascaval sau parmezan ras
- 50g Mozzarela taiata cuburi
- 1 ou
- eventual ceva sare+piper
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1 au 2 oua
- ceva faina
- pesmet
MOD PREPARARE:
Orezul se fierbe in apa cu sare,dupa regula 2:1 .
Dupa fierbere se lasa sa se racesca.
Untul, se freaca cu oul, parmezanul/cascavalul ras, Mozzarela si se adaoga orezul.Totul se amesteca bine , eventual se condimenteaza si daca cumva masa este prea moale se adaoga ceva pesmet, iar daca e prea uscata se adaoga 1 galbenus de ou.Totul se lasa deoparte 30 min.
Dupa aceea cu miinile usor umede se formeaza crochete sau chiar bilutze, se trec prin faina , ou si pesmet, dupa care se prajesc in ulei fierbinte pina devin aurii.
Se pot servii ca fel principal linga o portie sanatoase de salata verde, deoarece dupa cum se stie paneurile nu sint tocmai dietetice.
La mine e mai greu sa pregatesc crochete ca fel principal, ca barbatii mei, NU pot accepta sa-i fac vegetarieni.
Dar eu personal ma multumesc si numai cu o salata sanatoasa.
Dar in general hrana barbatilor este altfel decit cea a femeilor….
TIP:
Daca orezul se fierbe in supa in loc de apa, gustul final este mult mai bun.

http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com