contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crofne (gogosi Banatene)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri de zahar
1 praf de sare
coaja de lamaie si (sau) portocala
ulei pentru prajit
zahar pudra
Nu am mai facut demult gogosi asa ca am tot cugetat :)) intre 2 retete : donuts si crofne . Am mers pe mana sigura (retetele Laurei nu dau gres !) si am incercat aceste minunate gogosi numite crofne.
Mod preparare:
Cernem faina intr-un vas mai mare . Separat frecam drojdia cu zahar pana se lichefiaza apoi turnam putin lapte caldut. Galbenusurile le frecam cu praful de sare si adaugam treptat restul de lapte. Turnam maiaua de drojdie peste faina, adaugam aromele si putin cate putin laptele. Amestecam si cand aluatul este omogen adaugam untul topit pana acesta de incorporeaza in aluat. Merge repede pentru ca nu trebuie framantat mult, imediat aluatul se va desprinde de peretii vasului. Il punem la crescut intr-un vas uns cu putin ulei, pana isi dubleaza volumul ( la mine 40 minute).
Apoi il intindem cu grosimea de 0,8 -1 cm pe o planseta unsa cu ulei si taiem cu paharul gogosile. Puteti alege ce marime doriti :).

Crofnele se transfera intr-o tava in care am pus hartie de copt si se lasa sa dospeasca inca 30 minute.

Dupa ce au crescut frumos le prajim in ulei incins punandu-le la prajit cu partea superioara in jos ( adica rasturnate). Trebuie sa aveti multa grija cu temperatura uleiului, nu trebuie sa fie foarte incins , daca se rumenesc prea repede reduceti focul.
Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar. De jur imprejur au un guleras alb iar inauntru trebuie sa fie goale .Daca doriti le puteti umple cu o crema de vanilie, gem sau ciocolata.
Sunt pufoase ca niste obrajori de copil :).
Reteta este preluata cu mii de multumiri de pe blogul Laurei .
PP




Reteta recomandata de amalia-mylife.blogspot.com