contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cu Bune şi Rele, Băuturile Calde

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Atunci când temperaturile sunt mai scăzute, tutoror ne plac băuturile calde sau chiar fierbinţi, dar totuşi care sunt avantajele şi dezavantajele acestora asupra organismului nostru?

Cafeaua are un renume controversat, dar partea bună este că băutorul de cafea este mai alert şi are o cantitate mai mare de antioxidanti în organism. Consumul moderat a fost asociat cu un risc redus de boli de inima şi diabet de gradul al 2-lea. Dar prea multă cafea poate avea efecte negative pe termen lung asupra sănătăţii. Mulţi oameni pot tolera echivalentul a 1-2 espresso sau 2-3 căni de cafea instant pe zi, important va fi să asculţi ce-ţi spune organismul.

Ceaiul este cea mai populară băutură. Partea buna este că avem atât de multe varietăţi şi arome la dispoziţie încât este greu să ne plictisim de el. Ceaiul verde provine din aceeaşi plantă ca şi ceaiul negru, dar în loc să fermenteze frunzele, producătorii le ţin la aburi fierbinţi puţin timp pentru a reţine culoarea. Atât ceaiul verde, cât şi cel negru au beneficii nutriţionale. Conţin antioxidanţi care au fost relaţionaţi de un risc scăzut de boli cardiovasculare. Ambele tipuri de ceaiuri mai conţin fluorura, importantă pentru oase şi dinţi. Pentru a beneficia din plin de atuutile ceaiului lasă-l să infuzeze cel puţin trei minute. Astfel, vei obţine mai mulţi antioxidanţi. Atenţie! Nu combinaţi mâncarea cu ceaiul întrucât acesta inhibă absorbţia de fier din mâncare. Aşteaptă măcar o oră după masă pentru a servi ceaiul.

Ceaiurile din plante şi infuziile de fructe. Ceaiurile din plante nu au nicio legatură cu ceaiul negru. Sunt făcute din alte frunze de plante, flori, rădăcini, condimente şi arome de fructe, deci nu au aceleaşi proprietăţi. Dar au alte avantaje - nu au cafeină şi sunt mai bune la gust, pentru că îţi poţi alege aroma preferată. Verifică ambalajul pentru precauţii. Unele ceaiuri din plante nu sunt bune de băut în timpul sarcinii sau în cazul presiunii arteriale. 

Ciocolata caldă. Băuturile cu un conţinut ridicat de cacao au beneficii nutriţionale întrucât conţin antioxidanţi, dar nivelul ridicat de zahăr anulează aceste beneficii. Verifică fiecare tip de ciocolata caldă înainte de a o savura pentru a te asigura că nivelul de zahăr este acceptabil şi numărul caloriilor este la un nivel mediu.